Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εκπαίδευση - Φτώχεια 1-0

Τι είναι η εκστρατεία 1GOAL; Το 1GOAL είναι η νέα Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Ποδόσφαιρο (FIFA)। Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί। Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL και δεσμεύεται να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ. Στην Ελλάδα την εκστρατεία συντονίζει η ActionAid Ελλάς υπό την αιγίδα της UNESCO και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσποδίας και της Superleague!
Ποιος είναι ο στόχος;
Να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από θεατές και φιλάθλους από όλο τον κόσμο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι το 2015.

Ποιοι στηρίζουν την εκστρατεία 1GOAL; Την εκστρατεία υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους ο Μπόνο, ο Κέβιν Σπέισι, ο Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, ο Γκόρντον Μπράουν, o Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Τιερί Ανρί, ο Νουάνκο Κανού, η Τζέσικα Άλμπα, η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Σεπ Μπλάτερ και άλλοι πολλοί!

Κάλεσε κι εσύ μαζί τους, τους ηγέτες όλων των χωρών να κάνουν την εκπαίδευση για όλους πραγματικότητα. Γράψε το όνομά σου γι αυτούς που δεν μπορούν!
Στείλε με SMS τη λέξη AAH [KENO] και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σου στο 54002 (χρέωση 0,30€/sms συμπ. Φ.Π.Α.) ή υπόγραψε ηλεκτρονικά!
Αυτός ο αγώνας είναι για να πάνε 75 εκατομμύρια παιδιά σχολείο και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ας τελειώσει με το σκορ:

Εκπαίδευση - Φτώχεια, 1-0!
Γιατί διαλέξαμε το ποδόσφαιρο;
Ένα παιχνίδι έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο θεατές, το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Το Μουντιάλ του 2010 θα είναι το πρώτο στα χρονικά που διεξάγεται στην Νότιο Αφρική, όπου ζει το 50% των αναλφάβητων ανθρώπων σήμερα. Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αφρική τον επόμενο Ιούνιο, έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για την ανάγκη εκπαίδευσης σε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Η ActionAid
είναι μέλος της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση και τα τελευταία επτά χρόνια πραγματοποιούμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση σε συνεργασία με σχολεία από όλη τη χώρα. Φέτος, θα οργανώσουμε μαζί δράσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Στην Ελλάδα ζητάμε την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στην εκπαιδευτική κρίση των αναπτυσσόμενων χωρών. Συγκεκριμένα, διεκδικούμε από την ελληνική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει προγράμματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες μέσω της Πρωτοβουλίας Εσπευσμένης Δράσης.
Το σχολείο μας παίρνει μέρος "στο μεγαλύτερο μάθημα" στις 20 Απριλίου 2010 και σας καλεί να συμβάλετε στη συγκέντρωση υπογραφών με τις οποίες ζητάμε χρηματοδότηση για ποιοτική δημόσια εκπαίδευση: Είναι δικαίωμα όλων.

3 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, Ειρήνη μου σε σένα και σε όλους σας!
    Πολύ ενδιαφέρον και ΚΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας και καλή επιστροφή αύριο στις τάξεις. ( Ας το γράψουμε κι ας ακούγεται ακόμα σαν αστείο..)

    Έκανα λίγο καιρό μακριά από τις...ηλεκτρονικές μου υποχρεώσεις και με χαρά βλέπω πως εσείς βάλατε πολλά γκολ. Μπράβο, μπράβο, πάντα τέτοια.

    Όσο για την Αφρική, να βοηθήσουμε, βρε παιδί μου. Σε μερικές περιπτώσεις, πάντως, το δύσκολο είναι να γίνεις πρώτα θεατής ή φίλαθλος, ώστε να μπορείς να συμμετέχεις στην εκστρατεία. Επίτιμοι, τι λέτε, υπάρχουν;!

    ( Η ηλεκτρονική υπογραφή θα δίνεται, φαντάζομαι στη διεύθυνση της act!onaid;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα,
    να 'σαι καλά! Πάντα με τον καλό σου λόγο!

    Διονύση,
    Καλώς μας ήρθες!
    Η διεύθυνση είναι: www.actionaid.gr/1goal

    ΑπάντησηΔιαγραφή