Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΔΙΑ-ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Και να που η Ποίηση απαντά κι αυτή στην κρίση με μια πρωτότυπη Δια-Μαρτυρία τη μέρα της Παγκόσμιας Γιορτής της, στις 21 Μαρτίου. Διαβάστε το κάλεσμα που απευθύνουν οι διοργανωτές της (και διαλέξτε, αν θέλετε κι εσείς το ποίημα/ή στίχο-σύνθημά σας για τη μέρα αυτή) :Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως

Αν όχι τώρα πότε;Επειδή μοιάζει ο χειμώνας να θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στις ζωές μας, αποτρέποντας τον ερχομό της άνοιξης.

Επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας.Επειδή έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε αν η ποίηση μπορεί να γιορτάζει τη μέρα της, ακίνδυνα και αθώα, όταν γύρω μας καταρρέουν το δίκαιο, η πνευματική μας υπόσταση, η χώρα μας η ίδια.

Θελήσαμε να συναντήσουμε εμείς την ποίηση και την άνοιξη, στους δρόμους της Αθήνας, να αναζητήσουμε στην αμηχανία, στον θυμό και στην απόγνωση που έχουν πια τα βλέμματα των συμπολιτών μας, την ελπίδα της Αντίστασης..Ο Κύκλος Ποιητών, τα περιοδικά Poetix και Ποιητικά, οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος και η αλυσίδα πολιτισμού IANOS καλούν ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, εκδότες αλλά και κάθε πολίτη σε συν οδοιπορία / δια-μαρτυρία, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με όπλο την Ποίηση ενάντια στην Κρίση.Σας καλούμε όλες και όλους, σε μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία: στις 21 Μαρτίου συνθήματά μας ας γίνουν τα ποιήματα, αναφορά μας οι Ποιητές μας, πλακάτ μας οι στίχοι που μπορούν να γεννήσουν έναν άλλο στοχασμό, ένα άλλο μέλλον μέσα από το παρόν και το παρελθόν μας.

Μια διαδήλωση υπεράσπισης ενός Πολιτισμού που δεν κρίνεται από την Κρίση, που όταν μνημονεύεται απαντά, με το δικό του τρόπο, στα όποια Μνημόνια… Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
 Με την Ποίηση ενάντια στην Κρίση

Προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ιανός.
Συν οδοιπορία προς το Σύνταγμα

.

Παραπέμπουμε και στο blog της πρωτοβουλίας αυτής : www.21martiou.blogspot..gr

2 σχόλια:

 1. Μάνια, ευχαριστούμε για την ενημέρωση - από σας το μαθαίνω.
  Σκας χαμόγελο, όταν, διδάσκοντας τα ποιήματα για την ποίηση, συζητώντας για τη συμβολή της στα κοινωνικά δρώμενα ή στη διαμόρφωση συνειδήσεων κλπ, καλείσαι να πάρεις τους στίχους παραμάσχαλα και να βγεις να αντιμετωπίσεις μ' αυτούς το χειμώνα. Στους δρόμους. Στους δρόμους της Αθήνας και του χειμώνα. Διεκδικώντας μιαν ανοιξιάτικη πόλη.
  Δεν ξέρω αν όλα αυτά εξαντλούνται στο επίπεδο του συμβολισμού ή, τέλος πάντων, της πρόθεσης, αλλά μ'αρέσει να τα βλέπω σαν κυκλάμινα στου βράχου τη σχισμάδα:-)
  Και πάλι ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατά φωνή και τα κυκλάμινα! Σας πέτυχα, σας παίρνω μαζί μου!
  Η αγάπη δεδομένη, η καθημερινότητά μας όχι, μα θα βρει το δρόμο της... Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή