Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Με καθυστέρηση...




Η σημερινή ημέρα αφιερώνεται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Οι μαθητές του 10ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, στα πλαίσια της εορταστικής επετείου του Πολυτεχνείου, προετοίμασαν με λιγοστά υλικά μέσα, σε ελάχιστο χρόνο αλλά με πολύ μεράκι αυτήν την εκδήλωση. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: δύο μονόπρακτα του Νίκου Ζακόπουλου, στα ενδιάμεσα των οποίων απαγγέλθηκε ένα ποίημα με τίτλο ο φόβος, δύο τραγούδια που ειπώθηκαν από τη σχολική χορωδία και κλείσιμο της γιορτής με τρία μουσικά κομμάτια από το μουσικό συγκρότημα των παιδιών του σχολείου μας.

Το πρώτο μονόπρακτο έχει τίτλο: «Το μεγάλο κόλπο» : Κάποιοι άντρες ετοιμάζουν ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία μιας τράπεζας, αλλά τους προλαβαίνει το μεγαλύτερο κόλπο: η δικτατορία




Ακολουθεί ποίημα με τίτλο "  Ο φόβος"




Το δεύτερο μονόπρακτο έχει τίτλο «Η Αντίσταση» : Ένα δεκαεξάχρονο παιδί κατά τη δικτατορία κάνει τη δική του αντίσταση στο σχολείο, όταν αρνείται να γράψει έκθεση με θέμα η ιστορική σημασία της 21ης Απριλίου 1967.



Η χορωδία με τη βοήθεια της καλής τους κυρίας ( Ευαγγέλου Θεοδοσία) συμπλήρωσε το πρόγραμμα της ημέρας .
                                     Τέλος η έκπληξη  ήταν το μουσικό συγκρότημα.


Από τα "παρασκήνια"

   

Την ανάρτηση ετοίμασε η Πατεράκη Σταυρούλα που ήταν υπεύθυνη της εκδήλωσης.
( Σταυρούλα σύντομα και στην επόμενη ανάρτηση )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου