Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

"Ελεύθερος αυτός που νοιάζεται τους άλλους" Γιάννης Ρίτσος, Μονόχορδα

Να, λοιπόν, που το σχολείο μπορεί να αποτελέσει χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το σχολείο μας υλοποίησε μια ιδέα που είχαμε, δηλαδή να κάνουμε γκράφιτι ένα στίχο του Ρίτσου. Στην υλοποίηση αυτής της ιδέας μὰς βοήθησε ο διευθυντής μας κ. Ηλίας Παναγιωτόπουλος με την παραχώρηση ενός τοίχου του σχολείου και με την εξασφάλιση χρημάτων για τα χρώματα και οι μαθητές μας, Δημήτρης Γκίκας και Κώστας Αξιώτης με το ταλέντο τους -και έχουν μεγάλο ταλέντο, πιστεύω να συμφωνείτε μαζί μου...Μπράβο παιδιά μας!!-. Εσείς όλοι δεν θα γνωρίζατε αυτή μας τη δραστηριότητα, αν η αγαπητή φίλη και συνάδελφος Λίλα Τζέτζου απο το 6ο Λύκειο Καλλιθέας - με το οποίο φέτος ζούμε την "περιπέτεια" του Ρίτσου - δεν απαθανάτιζε τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε στο σχολείο την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Σ' αυτή χρωστάμε τις φωτογραφίες και το βιντεάκι που βλέπετε.. και όχι μόνο αυτά... τα υπόλοιπα στις 21 Μαρτίου, ημέρα της ποίησης, στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.



Τι χρειάζεται για να βάλουμε χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητά μας και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια μας; Ελεύθερο πνεύμα, ταλέντο και θέληση. Κι εμείς τα είχαμε όλα αυτά.

8 σχόλια:

  1. Καλορίζικο, καλορίζικο!
    Πολύ χαιρόμαστε που επιτέλους μπορούμε να γράψουμε και τις εντυπώσεις μας από τις σταθερά ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σας!
    Πολύ δυναμική και ποιοτική η αρχή του blog, λογικό, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς πόση ενεργητικότητα έχετε εσείς εκεί, εκπαιδευτικοί και μαθητές!
    «Αλλιώτικος» Ρίτσος, άμεσος, ζωντανός, φυσικά παρεμβατικός.
    Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίλα, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μας κάνεις και κοκκινίζουμε. Κοίτα ποιος μιλάει για ενεργητικότητα!Πολύ θα μας βοηθήσει και η κριτική σας, όπου χρειάζεται, γιατί ξέρουμε θα είναι καλόπιστη. Μακάρι το blog μας να μοιάσει στο δικό σας και να είναι τόσο ελκυστικό και τόσο επισκέψιμο. Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή στο νέο μας blog.Ελπίζω η πρώτη ανάρτηση, σχετικά με το γκράφιτη, να είναι συμβολική για τους καινούριους "δρόμους" που ανοίγει το σχολείο μας.Αντε σιδεροκέφαλοι και με πολλές - πολλές αναρτήσεις!!!!!
    Λίλα, εμείς τα πρωτάκια χρειαζόμαστε μαθήματα από εσάς τους παλιούς.Να είμαστε καλά να κουβεντιάζουμε "blogika"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή παιδιά και Καλή επιτυχία στην παράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεπ!!!
    (Τι λέτε;;;Χρειάζεστε μαθήματα "από μας τους παλιούς";! Βρήκατε άγιο να ανάψετε το κερί σας!)

    Καλορίζικο, συνεργάτες! Ένα ζωντανό σχολείο σαν το δικό σας, δεν μπορεί, ζωντανά θα καθρεφτιστεί και στο ιστολόγιό του.

    Καλό (καινούργιο) ξεκίνημα, λοιπόν.

    Επί της ανάρτησης: Πώς τα καταφέρνετε, βρε θηρία, Δημήτρη και Κώστα, να κάνετε τόσο ωραία γράμματα και μάλιστα με σπρέι στον τοίχο;; Υποκλίνομαι.
    Και συγχαρητήρια τόσο σε σας που είχατε την ιδέα, όσο και στο διευθυντή που με ανοιχτοσύνη συνέβαλε. Χαίρομαι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυκλάμινο του βουνού
    Ευχαριστούμε πολύ για το καλωσόρισμα και για τις ευχές σου. Ελπίζουμε τώρα να τα λέμε..

    Διονύση, αγαπητέ μας φίλε,
    ναι, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας...μην είστε τόσο ταπεινοί, έχετε μάστερ στα blogs και όχι μόνο.
    Σ' ευχαριστούμε για τις ευχές και τα καλά σου λόγια. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και να επιβεβαιώσουμε τη ...ζωντάνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε, Ειρήνη, για το νέο βήμα διαλόγου που άνοιξες. Ελπίζω να μπορούμε πια να επικοινωνούμε χωρίς προσκόμματα και να δούμε και τους μαθητές μας στο μπλογκ του σχολείου ως συνομιλητές. Ο Ρίτσος έχει φτιάξει μια μεγάλη παρέα που τη βρίσκει παίζοντας, δημιουργώντας και φαντασιώνοντας ένα "άλλο" σχολείο που έτσι γίνεται εφικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο δική μου· είναι όλων "ημών" που πιστεύουμε σ΄ ένα άλλο σχολείο ζωντανό, δημιουργικό, ευέλικτο, που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να εκφράζονται ελεύθερα, να αναδείχνουν τα ταλέντα τους και δεν θα υπάρχει μόνο για τις εξετάσεις και ό,τι αυτές συνεπάγονται. Μακάρι να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας..Πραγματικά, πόσο άλλαξε την καθημερινότητά μας ο Ρίτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή