Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Να με θυμόσαστε - είπεΤην ανάρτηση αυτή την οφείλω στην Ευαγγελία Στάμου, χωρίς τις πολύτιμες οδηγίες της οποίας δεν θα μπορούσα να την κάνω.
Ευαγγελία σ' ευχαριστώ πολύ και συχώρα μου τις όποιες αδυναμίες.

8 σχόλια:

 1. Καταρχάς, μπράβο σε όλους: και στα παιδιά του Β1 του 10ου Λυκείου Πειραιά που πήραν τη συνέντευξη ,
  και σ΄εσένα, Ειρήνη, που έκανες αυτή την ανάρτηση με προχωρημένη τεχνογνωσία –μας ανοίγεις δρόμους!!! - ,
  και στην Ευαγγελία που δίνει κομπιουτερικά μαθήματα !!!

  Τώρα, ως προς το περιεχόμενο, τι να πρωτοσχολιάσει κανείς!
  Και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει να δει κανείς το Ρίτσο από την οπτική του παιδιού του.
  Και το πόσο ευγενικά, χαμηλότονα και σεμνά καταθέτει η κ. Ε.Ρίτσου, τη μαρτυρία της.
  Και τα όσα αποκαλυπτικά εξομολογείται ο Ρίτσος στο Εικονοστάσιο Ανωνύμων αγίων -στην πράξη τα είχε εφαρμόσει πολύ νωρίτερα, έτσι κι αλλιώς-
  Και φυσικά τα –υπόλοιπα- αποσπάσματα που επιλέξατε!

  «..έλυσε τη γραβάτα του
  άκουσε από μακριά τη μουσική»

  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειρήνη μου μπράβο, τα κατάφερες θαυμάσια!
  Την κατεβάζω αμέσως για να την εκτυπώσω και να τη διαβάσω (όπως κάνεις upload κάνεις και download αφού είσαι εγγεγραμμένος χρήστης)και με την αδειά σου βέβαια, να την δούνε και τα χρυσομυγάκια που ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη γιορτούλα μας.
  Φιλιά πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λίλα,
  ναι, είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Να 'ναι καλά η Ευαγγελία, - αλλά και το Ιπποκράτειο της Κω με την εφημερίδα του, που ανάρτησε η Ευαγγελία και έτσι έμαθα κι εγώ τις γνώσεις της και σ' αυτό τον τομέα. Νομίζω πως τώρα η εφημερίδα μας θα έχει και ηλεκτρονική μορφή.
  Όσο για το περιεχόμενο, τι να πω εγώ, τα είπε όλα ο Ρίτσος, η Έρη Ρίτσου και εσύ!
  Αυτό το κομμάτι από το "ίσως να 'ναι κι έτσι" μου αρέσει πολύ και αυτά που λέει φαίνεται να τον απασχολούσαν πολύ, γιατί κάποιες αναφορές κάνει και πάλι στο "τι παράξενα πράματα" πάλι από το "Εικονοστάσιο Ανωνύμων Αγίων". Σ' αυτό όμως θα επανέλθω με άλλη ανάρτηση.
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Και αυτή η έκδοση ήταν στα πλαίσια της κοινής μας δράσης για το αφιέρωμα στο Ρίτσο κι έτσι όλοι έουμε μερίδιο στο μπράβο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευαγγελία,
  και πάλι σ' ευχαριστώ!
  Εννοείται πως την εφημερίδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις. Τι καλό μας
  ετοιμάζετε; Καλή επιτυχία. Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας.
  Τα φιλιά και την αγάπη μου σε σένα και τα χρυσομυγάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ειρήνη, ωραία έκπληξη!Η εφημερίδα μας και σε ηλεκτρονική μορφή.Και μάλιστα η "πρώτη" ηλεκτρονική έκδοση αφιερωμένη στο Γιάννη Ρίτσο μέσα από τα λόγια της κόρης του.
  Αχ,βρε Ειρήνη δεν ξεχνάω όμως το πως ξεκίνησε η εφημερίδα αυτή.Θυμάσαι εκείνα τα πήγαινε έλα στο τυπογραφείο του Γκολέμα στη Σόλωνος που τελείωναν πάντα με έναν καφέ και μερικές φορές με κανένα κρασάκι;Αντε να σταματήσω, γιατί παρασύρθηκα νυχτιάτικα με τις μνήμες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θαύμα! Ολο εκπλήξεις είστε. Και τι εκπλήξεις! Θερμά συγχαρητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελένη,
  ναι, αυτή την ανάρτηση τη χάρηκα πιο πολύ απ' όλες. Εμείς, που ξέρουμε με πόσες δυσκολίες κρατήσαμε αυτή την εφημερίδα, δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενες μ' αυτή την εξέλιξη.
  Τι μου θύμησες τώρα...Την ασχετοσύνη μας σε σχέση με τους υπολογιστές τότε, τον Άκη και την Αθηνά που σήκωναν το βάρος της συντακτικής ομάδας...θυμάσαι πόσο αυστηροί ήταν; Τα παζάρια για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή, την προθυμία του Γκολέμα - να 'ναι καλά ο άνθρωπος - να μας δώσει μια καλή τιμή, τις διορθώσεις...ηρωικές εποχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νομίζω, Αγγελική, ότι όλα τα οφείλουμε σε σένα. Και την ενασχόληση με το Ρίτσο για την προετοιμασία του αφιερώματος και την τωρινή κινητοποίηση. Ίσως μας θύμωσε και η αδιαφορία της πολιτείας. Πάντως μόνο κερδισμένοι βγήκαμε απ' αυτό το ταξίδι. Σ' ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή