Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Εκτός σχολείου...



Πριν κλείσουμε λόγω γρίπης, προλάβαμε να "βγούμε" εκτός σχολείου και να επισκεφθούμε το μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο.
Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Μαθηματικά και Τέχνη" που ήταν μια
περιήγηση στην ιστορία της Τέχνης και των Μαθηματικών με έμφαση στη γεωμετρική περίοδο της Ελληνικής τέχνης, στην κλασική τέχνη (Παρθενών-αναλογίες-χρυσή τομή), στην ανάλυση της γραμμικής προοπτικής (αναγέννηση), στη γεωμετρία της μοντέρνας τέχνης (κυβισμός, κονστρουκτιβισμός, Bauhauss) και τέλος στη σύγχρονη λεγόμενη "μαθηματική τέχνη" των fractals.

Επίσης το Μουσείο παρουσιάζει την πλήρη συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas και τα εβδομήντα τέσσερα μπρούντζινα γλυπτά του με πρωταγωνίστρια τη "Μικρή Δεκατετράχρονη Χορεύτρια".



Φυσικά δεν παραλείψαμε να φωτογραφηθούμε στην πανέμορφη αυλή του μουσείου που θυμίζει άλλες εποχές
αλλά και στο εσωτερικό του μουσείου την ώρα που παρατηρούν οι μαθητές κάποιο έργο του Escher.















Η Τέχνη του ποδοσφαίρου: 10ο Λύκειο Πειραιά- Αμπελάκια Σαλαμίνας 2-1




Η δεύτερη έξοδος αυτόν τον μήνα ήταν αθλητικού χαρακτήρα. Η ομάδα ποδοσφαίρου πήρε μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα και πραγματοποίησε την πρώτη της νίκη. Παρουσιάζουμε μόνο φωτογραφικά στιγμιότυπα γιατί αδυνατούμε να περιγράψουμε τον αγώνα λόγω ποδοσφαιρικού "αναλφαβητισμού















ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

9 σχόλια:

  1. Μπράβο Ελένη!
    Τα αντανακλαστικά σου, ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, είναι άμεσα. Με έχεις εντυπωσιάσει.
    Το ρεπορτάζ για την εκτός σχολείου εξόρμηση άφησε έξω τις άλλες τάξεις...Είδες τι κάνουν οι διασπάσεις;;;;
    Πιστεύω να αναλάβει αυτό το έργο με μια ανάρτηση η Μάνια που είχε επιφορτισθεί με την καταγραφή της εξόδου αυτής στο ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων
    "Μελίνα Μερκούρη", όπου είδαμε έκθεση ζωγραφικής με σκηνές από την Αθήνα μιας άλλης εποχής.
    Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην παραπονιούνται τα μικρά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τυχεροί,καλοί μου,που...κλείσατε "λόγω γρίπης"[είναι κι αυτή μια στάσις,νιώθεται]κι όχι λόγω αλόγω!Προκάματε Παρθενώνα κ'Ντεγκά κ'Εσερ,νικήσατε και στο ποδόσφαιρο.Κι έχετε να μας πείτε για το σχολείο που "επιμένει κι αντιστέκεται" κόντρα στο ζόφο των ημερών,με ψυχή κι ευαισθησία.Το θέλουμε το φεγγάρι που μας δείχνετε,όταν εμείς κοιτάζουμε-αλλήθωρα-το δάχτυλο.[τι καλά που υπάρχετε να μας ενδυναμώνετε,εσείς κυρίως]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την καταγραφή του αγώνα κυρία και για την παρουσία σας στο γήπεδο και την υποστήριξή σας ελπίζω να είστε και την τρίτη στο γήπεδο να μας στηρίξετε για ακόμη μια φορά γιατί είναι σημαντικό να νοιώθουμε ότι το σχολείο είναι δίπλα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη,
    δυστυχώς δεν είχα ούτε φωτογραφίες ούτε κάποιες πληροφορίες για την επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη".
    Όσο για τον αγώνα των παιδιών είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα, επειδή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που παρακολούθησα ποδόσφαιρο. Είναι κι αυτό ίσως μια άλλη μορφή τέχνης, όταν λείπουν οι βαρβαρότητες και οι χουλιγκανισμοί.
    Άννα,
    παρακολουθώντας το μπλογκ εδώ και πολλές μέρες καταλαβαίνω ότι περνάτε μια δύσκολη περίοδο. Πιστεύω πως θα καταφέρετε να ξαναρχίσετε ότι αφήσατε στη μέση. Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αιμίλιε,
    καλώς ήρθες στο μπλογκ μας. Δε σου κρύβω ότι σας καμάρωνα την ώρα που παίζατε και μάλιστα υπήρξαν στιγμές που είχα μεγάλη αγωνία. Όταν μάλιστα κάποιος από σας χτυπούσε, αισθανόμουν άσχημα. Βλέπεις είμαι πρωτάρα στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Ποιος ξέρει όμως, μπορεί να μυηθώ έστω και καθυστερημένα!Μπα δεν το νομίζω. Για την επόμενη Τρίτη θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχα να μπω στο στο blog του σχολειου απο περυσι!!καλα οι φωτογραφιες απο το μουσειο ειδικα αυτη που ειμαστε ολοι μαζι ειναι εκπληκτικες...για τον αγωνα δεν εχω να πω κατι επειδη ειμαι ενας απο τους πρωταγωνιστες και προτιμω την δικη σας κριση...το μονο που θα ζητησω ειναι την τριτη επειδη εχουμε δυσκολο αγωνα να ερθετε να μας εμψυχωσετε ολοι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι να μην πάρετε φόρα, ε;;;!
    Χαίρομαι που γνωστές φατσούλες εξακολουθούν να είναι σε όλα μέσα!
    Μπράβο σας
    και (για τους ποδοσφαιρικούς) εύχομαι πρωταθλητές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο, ρε Αιμίλιε!
    Μπράβο και για τη νίκη, βεβαίως, βεβαίως,
    αλλά και γιατί επαινείς την κυρία σου για την ΚΑΤΑγραφή του αγώνα και όχι για την ΠΕΡΙγραφή.
    ( Όσο για τον "ποδοσφαιρικό αναλφαβητισμό", Ελένη, ήταν αμίμητο! Σημασία έχει που δεν υποφέρετε από κανενός είδους εκπαιδευτικό αναλφαβητισμό, το αντίθετο θα έλεγα, όπως κι η Άννα επισημαίνει, κι έχουμε να παίρνουμε κι εμείς...Πάντα τέτοια, πολιτιστικοποδοσφαιρικά και αναρτησιακά:-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, παιδιά, για τη μεγάλη νίκη. Εύχομαι και σήμερα πρωταθλητές! Βλέπω την κ.Κυριμκύρογλου σε λίγο και αθλητικογράφο του σχολείου, παρά τις προφάσεις της περί ποδοσφαιρικού αναλφαβητισμού.Οι φωτογραφίες των ποδοσφαιριστών μας την διαψεύδουν..Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη των παιδιών της Γ΄Λυκείου στο Μουσείο Ηρακλειδών. Απολογούμαι για την απουσία των άλλων τάξεων και της δικής τους επίσκεψης στην έκθεση για την Αθήνα.Ο δικός μου, φωτογραφικός και ηλεκτρονικός, αναλφαβητισμός ευθύνεται γι'αυτό. Θα προσπαθήσω να επανορθώσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή