Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Υπερασπιστές δικαιωμάτων



Στο μάθημα της Β Λυκείου "Πολιτική και Δίκαιο" αφιερώσαμε αρκετές ώρες στο κεφάλαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητήσαμε από τους μαθητές και τις μαθήτριες να σκεφτούν ένα επεισόδιο όπου υπερασπίστηκαν κάποιο δικαίωμα τους ή τα δικαιώματα των άλλων. Προτιμήσαμε να αναρτήσουμε τα χειρόγραφα κείμενα των μαθητών σεβόμενοι την αυθεντικότητα και το ύφος του καθένα. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην ανάγνωση των κειμένων, αλλά σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε! (κάνοντας κλικ πάνω στο κείμενο θα το έχετε σε μεγέθυνση)







2 σχόλια:

  1. Πολύ δημιουργική η ιδέα!
    Ένα μάθημα σε εξέλιξη,
    αφού αυτά τα κείμενα αποτελούν με τη σειρά τους βάση για καινούργιο προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη μου, συμφωνώ με την Λίλα!
    Νιώθω όμως πως αδικήθηκαν πολύ με την εικόνα!
    Παιδεύτηκα να διαβάσω, συγκινήθηκα μεν με τις αλήθειες των παιδιών, μα νιώθω πως και κάτι άλλο σημαντικό έχασα απ' τα λόγια τους, γιατί είναι πολύ απαλογραμμένα. Δεν βλέπω και καλά... (μάλλον!)
    Εύχομαι στα παιδιά να μην τους στερεί κανένας τα δικαιώματά τους κι όταν αυτό συμβαίνει, να έχουν την δύναμη να τα διεκδικούν!
    Κι εσύ, αγαπημένη μας δασκάλα, να επιμένεις για σκούρο στυλό, σε επόμενα γραπτά τους!Οι ίδιοι θα ανατρέξουν στις αναμνήσεις τους, όταν μεγαλώσουν και τα γράμματα θα έχουν ξεθωριάσει, κι είναι άδικο πολύ!Σκούρο μπλε ή μαύρο!
    (Κάτι παρόμοιο και με τις θερμικές αποδείξεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή