Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Οι μακροχρόνιες κρίσεις δίνουν μεγάλη εξουσία στην ελπίδα»

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός λόγος - ακόμα και των συνεντεύξεών της.. Τι καλά κάνατε που τον "ανεβάσατε". Μας χρειάζεται.
    ( Και μάλιστα, λέω να σας κλέψω και την ιδέα..)

    Πολλά φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ως φιλόλογοι πιστεύουμε στα "φάρμακα" της ποίησης προσθέτω από τη συνέντευξη της Δημουλά στο "Βήμα" και την εξής αποστροφή της για το ρόλο της ποίησης όσον αφορά την περιρρέουσα κατάθλιψη:
    «Έχει να αντιπροσφέρει τη δική της κατάθλιψη, που, καθώς ανήκει σε ένα τέταρτο, ανάερο γένος ανακουφιστικής αοριστίας, ίσως προσλαμβάνεται από τον κόσμο ως λυτρωτική ομοιότητά του, κάτι σαν κοντινή θερμή συγγενής των προβλημάτων του• τέλος πάντων, σαν φευγαλέος σύμμαχος της μελαγχολίας του αλλά και εμπνευστής της γενναιότητας που απαιτεί αυτή η τάχα ηττοπαθής μελαγχολική διάθεση. Δεν είναι ηττοπαθής, είναι ερευνήτρια».
    Και κάτι ακόμα από την προσφώνηση της Δημουλά στο χώρο πολιτισμού του Πειραιά Passport στις 2 Φεβρουαρίου, όπως δημοσιεύτηκε στη "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας" στις 19 Φεβρουαρίου:
    "Τη μετάδοση, μόνον, αυτής της μαγευτικής αοριστίας από την οποία δονείται η ποίηση, θεωρώ πολύτιμη για τα παιδιά. Να διαχυθεί στη φρέσκια απορροφητική άγνοιά τους, η πληροφορία ότι υπάρχει ποίηση και σιγά σιγά να ασκηθεί ο άπειρος απροσανατόλιστος ακόμα νους τους, στο να αναγνωρίζει από μακριά τον ήχο και να προσδοκά το πλησίασμά της."

    ΑπάντησηΔιαγραφή