Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

" Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ "

ξεκίνησε την Τρίτη 24 Μαρτίου ( ακολουθούν τα πρώτα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την prova generale) και θα επαναληφθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Λυκείου Πειραιά (Κεχαγιά 6, Παλιά Κοκκινιά).















ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

7 σχόλια:

  1. Τα παιδιά μας πάλι έκαναν το "θαύμα"τους! Κατάφεραν να μας συγκινήσουν με την ερμηνεία τους σε ένα τόσο απαιτητικό έργο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συναδέλφους που το ετοίμασαν. Μπράβο όμως,Ελένη,και σε σένα που απαθανάτισες τις στιγμές και έκανες αυτή την πολύ όμορφη ανάρτηση. Και μεταξύ μας: έχεις κατά πολύ εξελίξει το ταλέντο σου στη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη,
    βλέποντας σήμερα με τα παιδιά τις φωτογραφίες, σκεφτόμουν ότι η φετινή χρονιά, που κύλησε ανάμεσα στο Ρίτσο και τον Βρεττάκο, ήταν πολύ γόνιμη . Σε διάστημα μιας εβδομάδας τα παιδιά μας μάς εξέπληξαν τόσο ευχάριστα.
    Όσο για το «φωτογραφικό ταλέντο» είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία, παιδιά, και στην επίσημη πρώτη, την Κυριακή!
    ( Τα παιδιά με ρωτήσανε αν θα έρθω...Κατάλαβα πως θεωρούν δεδομένο πως αυτά θα έρθουν(!) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελένη,
    είναι, αλήθεια, πως και φέτος καταπιαστήκαμε με τα δύσκολα αλλά τα καταφέραμε. Ναι, είναι σημαντικό για το σχολείο μας, τρεις μήνες, περίπου τριάντα παιδιά να περνούν άλλα τα Σαββατοκύριακά τους και άλλα τις Κυριακές τους με το Ρίτσο και το Βρεττάκο!Είναι αισιόδοξα μυνήματα αυτά.
    Διονύση,
    ναι, νομίζω πως τα παιδιά σας θα έρθουν, έτσι μου είπαν κι εμένα, όταν τους χαιρετούσα στο Μπενάκειο. Δεν είναι καιρός να γνωρίσουν και τη δική μας γειτονιά; Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε.
    Σας περιμένουμε.
    Ευχαριστούμε για τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαθήτριες του Α2,

    είμαστε πραγματικά όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να ''εκπληρώσουμε''κατα κάποιο τρόπο αυτό που μας ειχε ανατεθεί..με την βοήθεια των καθηγητών μας καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα εξαίσιο έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου που μας έκανε όλους περήφανους.
    Κάλλια Χανιώτη
    Ιωάννα Σμοϊλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγωνία φτάνει σε ένα δημιουργικό τέλος, ελπίζω, σήμερα με την παράστασή μας που θα δοθεί 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
    Με τη σειρά μου νιώθω περήφανη για τους μαθητές μας οι οποίοι ανέδειξαν το δημιουργικό τους ταλέντο σε όλη τη διαδρομή και εξέλιξαν τον εαυτό τους ανακαλύπτοντας το "φως" της ψυχής τους. "Ουκ εάλω το φως", όπως λέει κι ο Βρεττάκος. Κι αυτό εντυπώθηκε και βιώθηκε. Ακόμη και ο γραμματικός τύπος του εάλω (από το αλίσκομαι) ο οποίος τώρα πια αναγνωρίζεται στο μάθημα των αρχαίων εύκολα. Σίγουρα, τα παιδιά του θεατρικού μας ξέρουν να κλίνουν τον αόριστο του ρήματος: εάλων, εάλως, εάλω... (αστειεύτηκα ως φιλόλογος). Σαφώς η ομορφιά από το ταξίδι ήταν και οι λέξεις και οι ιδέες τις οποίες αποδίδουν με την ωραία ερμηνεία τους τα παιδιά μας.
    Σας περιμένουμε, λοιπόν, να τους θαυμάσετε κι εσείς. Θα χαρώ προσωπικά να δω τα γλυκά παιδιά και από το 6ο που πράγματι μου υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν.
    Καλή επιτυχία παιδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκ μέρους των παιδιών που συμμετείχαν στο θεατρικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τους καθηγητές που δούλεψαν κι εκείνοι σκληρά αφιερώνοντας μας τις Κυριακές τους και έδειξαν μεγάαααλη υπομονή μαζί μας...!!Ωστόσο,θέλω να ελπίζω πως τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους!Ο λόγος φυσικά για τον κ.Αλέξανδρο Καραφωτιά,την κα Μάγδα Πρεβεζάνου και την κα Θεοδοσία Ευαγγέλου, η οποία ενώ ανέλαβε τη χορωδία την τελευταία στιγμή, την ανέδειξε με τον τόπο που είδατε.
    Συγχαρητήρια φυσικά και στους συμμαθητές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση για το Γιάννη Ρίτσο, όπως και στα παιδιά του 6ου λυκείου Καλλιθέας,που με την πολίτιμη βοήθεια τους,βγήκε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
    Ως μαθήτρια,νιώθω ιδιαίτερα περήφανη και τυχερή που έχω την ευκαιρία να φοιτώ σε ένα σχολείο που καταπιάνεται και με άλλες δραστηριότητες εκτός από το να μεταδίδει ξερή γνώση. Αν γινόταν και λιγότερο μάθημα,θα φρόντιζα να έμενα κάθε χρόνο στην ίδια τάξη για να μη τελειώσω ποτέ το σχολέιο ,αλλά που??....

    ΑπάντησηΔιαγραφή