Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Α, να 'στε ήλιοι!

Σάββατο 21 Μαρτίου. Μόλις γυρίσαμε από την τελευταία πρόβα στο Μπενάκειο. Ζητήσαμε από τα παιδιά να γράψουν λίγα λόγια...

Παναγιώτης Πατεράκης
Να που φτάσαμε στο τέλος! Στο τέλος μιας περιόδου απρόσμενα συναρπαστικής, που όταν ξεκινούσαμε κανένα από τα παιδιά δεν περίμενε να εξελιχτεί σ' αυτό που ζήσαμε.Όχι μόνο αγαπήσαμε την ποίηση αλλά ταυτόχρονα γνωρίσαμε και εκπληκτικά παιδιά από το άλλο σχολείο με τα οποία συνεργαστήκαμε και περάσαμε πολύ ωραία. Αναμφίβολα, αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω το χρόνο πίσω, το μόνο που θα άλλαζα ήταν να δεχτώ χωρίς ενδοιασμούς, αμφιβολίες και καχυποψία την πρόταση των καθηγητριών μου.


Σοφία Καρακάση
Τελευταία πρόβα! Πρωΐ πρωΐ στο Μπενάκειο. Ετοιμαζόμαστε για το βράδυ...να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό...έχουμε προετοιμαστεί καλά.Τι θα μείνει απ' όλο αυτό; Σίγουρα κάτι μέσα στον καθένα μας και ίσως μια φιλία. Μακάρι με τα παιδιά της Καλλιθέας να τα ξαναπούμε επί σκηνής και όχι μόνο.


Αλέξανδρος Νικολόπουλος
Ήμουν ο πιο γκρινιάρης, ο πιο αντιδραστικός, όμως κατά βάθος το ευχαριστήθηκα περισσότερο απ' όλους. Δώσαμε πολλά γι' αυτή την παράσταση...και δεν είναι γιορτή μόνο αυτό το Σάββατο, αυτή η γιορτή κράτησε τρεις μήνες. Κάθε Σάββατο και Κυριακή ήταν γιορτή. Δε θα σταθώ στην τεράστια προσπάθεια που κάναμε όλοι..θα σταθώ στο ότι γίναμε μια ομάδα, μια παρέα και αυτό ίσως αξίζει να θυμάμαι περισσότερο. Το πριν και το μετά από την πρόβα. Θα μου λείψουν τα παιδιά του 6ου, οι πλάκες και αυτή η ζεστή ατμόσφαιρα. Όμως όλα αυτά θα γίνουν από σήμερα το βράδυ μια γλυκιά ανάμνηση που θα τη θυμόμαστε όλη μας τη ζωή.



Βασίλης Ψίλης
Δώσαμε πολλά σ΄ αυτή την παράσταση: την ψυχή μας, την καρδιά μας, ολόκληρο τον εαυτό μας. Σίγουρα, όμως αυτά που μας έδωσε είναι κατά πολύ περισσότερα. Επηρέασε όλους μας, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Αναμφίβολα, έχει αλλάξει την οπτική που βλέπουμε καταστάσεις και γεγονότα. Γνώρισα νέα παιδιά, έκανα νέους φίλους και το σημαντικότερο, έμαθα να επικοινωνώ ουσιαστικά με τους ανθρώπους. Πιστεύω πως...καταλαβαινόμαστε τώρα...

Δάφνη Ζαρίφη

Εννιά ώρες πριν την παράσταση, στην τελευταία πρόβα. Σίγουρα όλοι έχουμε πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Για μένα ήταν δύσκολη η ένταξή μου στην ορχήστρα, γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη μουσική. Όμως τα κατάφερα, γιατί με βοήθησαν και τα άλλα παιδιά. Κάποιοι ίσως θεωρούν τις πρόβες τα Σαββατοκύριακα αγγαρεία, αλλά εμείς δεν το βλέπαμε έτσι, γιατί περνούσαμε καλά. Σίγουρα θα μου λείψει αυτό αύριο που θα γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας.




Θεοδώρα Τσούνη
Αχ! φτάσαμε στο τέλος αυτής της φανταστικής διαδρομής. Η ατμόσφαιρα είναι φορτιμένη, όλοι είμαστε αγχωμένοι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μέσα από όλο αυτό θα μας μείνουν οι καλύτερες αναμνήσεις. Περάσαμε τέλεια!



Για την αντιγραφή
Ειρήνη Λιβανού

Καλή επιτυχία, παιδιά μας!!!





9 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία, αστέρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία κι από το μακρινό Ρέθυμνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είπε η εαρινή:
    Καλή επιτυχία, αστέρια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα την παράσταση και ήταν πάρα πολύ καλή! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θυελλώδες χειροκρότημα ήταν πολύ φτωχό μπροστά στον άθλο σας. Πάντα τέτοια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά γεια σας.Παρακολούθησα την παράσταση και μπράβο σας!Χρόνια παρακολουθώ μαθητικές εκδηλώσεις-δεν είμαι εκπαιδευτικός- σας βεβαιώ ότι χάρηκα τον ενθουσιασμό, την ωριμότητα, τα ευρήματα..και την δροσιά που σκορπίσατε στους άνυδρους καιρούς. Η παρουσία του Μ. Γλέζου και η συγκίνηση του καταγράφεται ως καταλυτική. Σε όλους τους συντελεστές κουράγιο και δύναμη. Πειραματιστείτε όσο μπορείτε και μη κουραστείτε...Μην τους κάνετε τη χάρη... Από τη διπλανή Νίκαια σας υπενθυμίζω τα λόγια του ταχυδρόμου από την ταινία IL POSTINO...Η Ποίηση δεν ανήκει σ' αυτούς που τη γράφουν, αλλά σ' εκείνους που την έχουν ανάγκη...Να πετάτε Ψηλά και να βλέπετε τα Πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, παιδιά! Μας κάνατε περήφανους.Δώσατε όλο τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τη δύναμή σας σε μια παράσταση ευφάνταστη, δημιουργική, ποιητική που θα θυμόμαστε για χρόνια. Είμαστε σίγουροι πως και στο μέλλον θα μας χαρίσετε ακόμα πιο όμορφες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εαρινή συμφωνία
    Πόσα πολλά ευχαριστώ να πούμε σε σένα που μας έδωσες την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι! Χαιρόμαστε που ανταποκριθήκαμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξες. Να 'σαι πάντα καλά.
    Φωτεινή/κυκλάμινο του βουνού
    Ευχαριστούμε για τις ευχές σας και τη συμπαράστασή σας.
    Αλκίνοος
    Σε ευχαριστούμε
    Στυλιανός
    Ευχαριστούμε για τα θερμά σου λόγια. Μας δίνουν κουράγιο και δύναμη. Είμαστε από κείνους που πιστεύουν ότι το σχολείο έχει και άλλο ρόλο να διαδραματίσει στους, όπως εύστοχα τους ονομάζεις άνυδρους καιρούς μας, πολύ πιο ουσιαστικό. Το παλεύουμε. Και χαιρόμαστε όταν μας δίνονται οι ευκαιρίες να το παρουσιάζουμε και προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και λίγο καθυστερημένα να σας πώ ότι η παράσταση στο Μπενάκειο ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!
    Τα παιδιά ήταν υπέροχα!!! Ένα μεγάλο Μπράβο αξίζει και στα παιδιά αλλά και στους καθηγητές που δούλεψαν γι' αυτό!!!! Ένα μεγάλο Μπράβο και στο σχολείο!!!
    Εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε τόσο όμορφες ιδέες και να συνεχίσετε να δίνετε τόσο όμορφες παραστάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή