Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Γίνατε ήλιοι, μας χαρίσατε φως!

Η παράσταση τέλειωσε, μα εσείς είσαστε ακόμη στη σκηνή ζωντανοί και ωραίοι μαζί με τον Ρίτσο που κυκλοφορούσε ανάμεσά σας αγγίζοντας με τις λέξεις του τα πρόσωπα και την καρδιά σας. Άκουγα δίπλα μου ανθρώπους συγκινημένους να ψιθυρίζουν πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορταστεί η Μέρα της Ποίησης και να θυμηθούμε έναν Ποιητή σαν τον Ρίτσο που ανάλωσε τη ζωή και την ψυχή του για τον Άνθρωπο.
Όλα δούλεψαν τέλεια: τα παιδιά που πετούσαν τους στίχους το ένα στο άλλο παίζοντας μ'όλο το βάρος και την ελαφράδα τους, οι μουσικοί που έμπαιναν με πάθος στα τραγούδια ξεσηκώνοντας τον κόσμο, οι ζωγράφοι που έντυναν τη φαντασία τους με χρώματα και τα βιντεοσκοπημένα και ηχητικά αποσπάσματα που εναλλάσσονταν με τις εικόνες και τους στίχους. Το κοινό που ξεχείλιζε την αίθουσα του Μπενακείου ανταποκρινόταν με την ίδια ένταση και πάθος σ'αυτό που διαδραματιζόταν στη σκηνή κι αυτό φαινόταν στα δακρυσμένα μάτια και στο χειροκρότημα που ξέσπαγε κάθε τόσο. Ευχαριστούμε το Μανόλη Γλέζο για την ουσιώδη και συγκινημένη παρουσία του και όλους εσάς που δυόμιση μήνες κυοφορούσατε αυτή τη νύχτα ονείρου.

8 σχόλια:

  1. Στους δύσκολους καιρούς γιορτάσαμε την ποίηση, αδελφωθήκαμε σχολεία, το χαρήκατε και το χαρήκαμε,μας συγκινήσατε,μας ανεβάσατε στα φτερά σας και μας πήγατε ψηλότερα.
    Με αρχηγό το Ρίτσο, σημαιοφόρο ακάματο τον Μανώλη Γλέζο, εμπνευσμένους οδηγούς τους δασκάλους και τίμιους δουλευτάδες τους μαθητές μας ανοίξατε τις θαμπές σήμερα σελίδες του αγώνα, του έρωτα, του ανθρώπου μέσα από τους στίχους του Ρίτσου και μας πήρατε μαζί σας.
    Καταλαβαινόμαστε τώρα, είμαστε πολλοί.
    Σας ευχαριστώ νέοι μου φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνχαριτίρια η παράσταση ητάν καταπληκτική !!!! Για να πω την αλήθεια καταφέρατε να κάνετε ενα παιδί μιας διαφορετικής κατέυ8υνσης απο την θεωρητική να συγκινηθεί και να αρχίσει να αναθεωρεί για κάποια πράγματα.Άρχισε να μου αρέσει η ποίηση και έμα8α πολλά για αυτόν τον σπουδαίο ποιητή τον Γιάννη Ρίτσο!!!!Μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιη8εί αυτή η παράσταση.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειχα καθολου χρονο να ερθω στην εκδηλωση αυτη!!!!!!!!!1 δεν μετανιωνω που τα καταφερα!!!!!!!! μπραβο



    ειρηνη λ. Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο σε όλους σας παιδιά! Κι ένα μεγάλο χειροκρότημα στους δασκάλους σας!
    Να γίνεστε σε όλη σας τη ζωή ήλιοι και να χαρίζετε φως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aιμίλιε και Ειρήνη εγκαινιάζετε την παρουσία των μαθητών στο blog μας και αυτό με αφορμή την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου-μου φαίνεται καλό σημάδι. Αντε καλή αρχή και ετοιμάστε και καμιά ανάρτηση. Σας περιμένουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο Καρατζή
    Ευχαριστούμε για τα θερμά σου λόγια και μακάρι να ξαναβρεθούμε και με σένα μαζί σε μια νέα συνεργασία.

    Άφησέ με /ένδειξη ζωής
    Σας ευχαριστούμε. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να σμίγουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις.

    Τι ευχάριστη έκπληξη!!!
    Μπράβο Αιμίλιε και Ειρήνη και για την παρουσία σας στο blog αλλά και για την παρουσία σας στην εκδήλωση. Πόσο συγκινητική ακούγεται, Αιμίλιε, η εξομολόγησή σου! Αν καταφέραμε όλα αυτά σημαίνει ότι πετύχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλωσορίζω τα παιδιά που έγραψαν στο blog τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους απ'την παράσταση κι ελπίζω αυτό να είναι η αρχή για μια καινούρια μορφή επικοινωνίας μεταξύ μας. Περιμένουμε και τις δικές σας αναρτήσεις που θα εκφράζουν τις απόψεις και τα ενδιαφέροντά σας και θα γίνονται αφορμή για νέα, γόνιμα, συλλογικά πετάγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή