Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

"Υπάρχω, υπάρχεις, υπάρχουμε..."

Η βραδιά στο Μπενάκειο έδωσε ρυθμό στις καρδιές μας και ενώθηκαν οι ηλικίες και οι φωνές μας. Παρόν, παρελθόν και μέλλον συγχωνεύτηκαν μέσα από μια τέταρτη διάσταση, αυτή της ψυχής μας. Το παρόν που συνδέθηκε με τις προσπάθειες των υπέροχων παιδιών μας στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για το Ρίτσο, συνάντησε το παρελθόν μέσα από τα βιώματα του ποιητή μας και το συγκινησιακό φορτίο εκφρασμένο από το ποίημα, που επιβεβαίωσε την περηφάνεια της απώλειας και την αλήθεια της ζωής και ήταν συνδεδεμένο με αυτό που καθόρισε τη ζωή του ευαίσθητου-ευτυχώς ακόμη- Μανόλη Γλέζου (θάνατος αγαπημένου του αδελφού). Έπειτα, το παρόν και το παρελθόν μαζί υποδέχτηκαν και το μέλλον τόσο μέσα από το όραμα του ποιητή μας για αγάπη και ειρηνική συνύπαρξης των λαών όσο και μέσα από τα παιδιά μας που υπόσχονται τελικά με τέτοιες πράξεις ένα σίγουρα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.
Ας δίνουμε, λοιπόν, κίνητρα στους νέους μας και έμπνευση ώστε να μεγαλουργούν στην καθημερινότητά τους και να αγωνίζονται για το καλύτερο. Πού βρίσκεται λοιπόν η ζωή μας; Μάλλον εκεί που ενώνεται η αγάπη η δική σου και η δική μου, δηλαδή η δική μας.
Σας ευχαριστώ παιδιά μου για άλλη μια φορά. Ευχαριστώ παράλληλα και τους συναδέλφους μου που τους είδα πράγματι έτσι (συν + αδελφούς). Γιατί, πράγματι, αδελφέ μου,τραγουδάμε ή διδάσκουμε (παραφράζοντας) για να ενώσουμε τον κόσμο!

4 σχόλια:

  1. Με πολλή ευαισθησία η ανάρτησή σου, Μάγδα.
    Θα σου απαντήσω πάλι με Ρίτσο.
    "ο κόσμος σου λέω είναι όμορφος/ό,τι κι αν πεις ό,τι κι αν κάνεις/όμορφος. Το μέλλον είναι σίγουρο/αδελφέ μου. Ό,τι κι αν γίνει - σίγουρο/δεν υπάρχουν πια αποσιωπητικά/στη φωνή ή στη σιωπή μας./Όμορφος. Μπορείς να κάνεις πίσω τους τροχούς του ήλιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nά'σαι καλά, Μάγδα, που σχοινοβάτησες τολμηρά 3 μήνες τώρα ανάμεσα σε δύο τόσο σημαντικούς ποιητές μεταφέροντας τη ζέση σου από τη μια παράσταση στην άλλη. Και αξίζει νά'σαι περήφανη και για τις δυο. Χτες είδαμε την πρόβα τζενεράλε της "Λειτουργίας κάτω από την Ακρόπολη" του Βρεττάκου στη σχολική μας γιορτή της 25ης Μαρτίου και νιώσαμε ακόμη μια φορά πόσο ταλαντούχους μαθητές και συναδέλφους έχουμε. Μπράβο σας! Προσκαλούμε, λοιπόν, κι εμείς τους φίλους του blog μας στην επίσημη παράσταση της"Λειτουργίας" την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για να καμαρώσουμε ξανά τα παιδιά να μας ξεναγούν στα όνειρά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, λοιπόν για την παράσταση , σήμερα!
    Την Κυριακή θα είμαστε κι εμείς εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάγδα,
    Βλέπεις πώς ήρθαν τα πράγματα για σας, με δυο παράλληλες παραστάσεις. Η πρώτη, στο Μπενάκη, άφησε σε όλους μας, πιστεύω, μια γλυκειά γεύση. Το ίδιο εύχομαι -και το θεωρώ σίγουρο - να αφήσει και η νικηφόρος λειτουργία σας. Έτσι κι αλλιώς αυτές οι δραστηριότητες απελευθερώνουν τόση θετική ενέργεια από τις ψυχές που σημαδεύονται με θετικό πρόσημο απ' το χρόνο.
    Λοιπόν, καλή επιτυχία την Κυριακή. Το 6ο θα είναι κοντά σας - τώρα πια είστε καταδικασμένοι να είμαστε κοντά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή