Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εάλω η καρδιά μας!

Τα παιδιά μας συγκίνησαν και άναψαν στη "λειτουργία" αυτή το φως της ελπίδας. Νιώθω περήφανη γι' αυτά τα νέα παιδιά τα οποία με την καθαρότητα ενός "μύστη" κατάφεραν να μας μεταδώσουν το θείο λόγο τον αναμεμειγμένο με αρχαιοπρεπή - παγανιστικά σύμβολα. Η ενσάρκωση αυτή έφερε μπροστά στη συνείδησή μας τον πολιτισμό της οικουμενικής ψυχής. Ευχαριστώ πάλι τους μαθητές μας οι οποίοι έφεραν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο.
Ο λόγος του Γέροντα αποδόθηκε εξαιρετικά από την Ελένη, τη Σταυρούλα και τον Κοσμά, οι οποίοι αν και νέοι ανέδειξαν τη σοφία και την υπερκόσμια αίσθησή του! Οι δε αναγνώστες: Ηλίας, Αντώνης, Βασίλης, Αφροδίτη και Γεωργία ήταν σοβαροί και με στιβαρή φωνή απέδωσαν υπέροχα την ποιητική αφήγηση. Όσο για το χορό: η Ερίλντα, η Καρολίνα, η Χριστίνα, η Ιωάννα και η Κωνστανίνα και αυτός εξέφρασε επιτυχώς τη λυρικότητα των συναισθημάτων ενός λαού που μαρτυρά στιγμές πόνου και δόξας. Ο "ποιητής" μας Νίκος, πράγματι, μας αποκάλυψε με επιτυχία την ποιητική μούσα και τη θεία επιφάνεια. Η διαδρομή φέτος του μαθητή μας Νίκου μέσα από τους ποιητές Σεφέρη (γιορτή 17 Νοέμβρη) - Ρίτσο (αφιέρωμα στο Ρίτσο) και Βρεττάκου (Λειτουργία κάτω από την ακρόπολη) ίσως να τον οδηγήσει στα μονοπάτια της ποιητικής αλήθειας. Με την παρουσία της η γλυκειά Κάλλια η οποία υποδύθηκε την Ελλάδα έστεψε με δόξα το λόγο. Παράλληλα, και η χορωδία απέδωσε μελωδικά τα υπέροχα τραγούδια. Σας ευχαριστούμε πολύ ...
Υ.Γ. Εύχομαι να γίνει καλά η γλυκειά και χαμογελαστή μας Δήμητρα, η οποία είχε ανταποκριθεί με συνέπεια σε όλες τις πρόβες που κάναμε και ήταν υπέροχη.

5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια ξανά και ξανά..
    Μήπως να αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε τα σχολεία σας..για να εμψυχωνόμαστε και να αισθανόμαστε πιο άνθρωποι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάγδα,
    τα παιδιά μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πράγματι, έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Τα καμαρώνουμε. Συγχαρητήρια και σε σας που δουλέψατε για το σκοπό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Roadartist
    Ευχαριστούμε. Με μεγάλη μας χαρά θα σας υποδεχόμαστε, όχι επειδή έχετε ανάγκη από εμψύχωση ή ανθρωπιά - έχετε αποδείξει και την ευαισθησία σας και την ανθρωπιά σας - αλλά για να γνωριστούμε από κοντά. Και πάλι ευχαριστούμε για το πέρασμά σας από τα μέρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, αγαπημένα παιδιά και δάσκαλοι!
    Έχω χάσει επεισόδια, αλλά τα Συγχαρητήρια και ο θαυμασμός προς όλους σας είναι σταθερός!
    Η Καλημέρα της Ειρήνης επιτάχυνε τα πράγματα...
    Όλοι μαζί, θα τα λέμε!
    Φιλιά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κι από μένα σε όλους τους συντελεστές.
    Και... όταν λέμε "πολύ δύσκολο εγχείρημα", εννοούμε πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή