Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η ΝΑΣΑ ...έπιασε με το φακό το "χέρι του Θεού"!

Την πανέμορφη φωτογραφία με το "κοσμικό χέρι" που προσπαθεί να φτάσει προς τα αστέρια μπόρεσε να συλλάβει με το φακό της η ΝΑΣΑ. Αν βάλετε και τη φαντασία σας να βοηθήσει λίγο θα δείτε τα δάκτυλα όπως σχηματίστηκαν από ένα αστέρι νετρονίων, γνωστό και ως πάλσαρ, το οποίο απελευθερώνει ενέργεια καθώς περιστρέφεται.
Αν και το ίδιο έχει μόνο 12 μίλια διάμετρο, το σύννεφο ή νεφέλωμα που παράγει εκτείνεται σε απόσταση 150 ετών φωτός στο διάστημα.
Η φωτογραφία πάρθηκε από το παρατηρητήριο Χάντρα της ΝΑΣΑ που βρίσκεται 360 μίλια πάνω από τη Γη και λαμβάνει εικόνες από τοποθεσίες υψηλής ενέργειας. Η φωτογραφία ονομάστηκε το "χέρι του Θεού" μετά από τη φωτογραφία "το μάτι του θεού" που πήραν Ευρωπαίοι αστρονόμοι το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Το συγκεκριμένο πάλσαρ βρίσκεται 17.000 ετη φωτός μακριά από τη Γη.
Η ΝΑΣΑ πιστεύει ότι το συγκεκριμένο αστέρι γυρνάει γύρω από τον εαυτό του εφτά φορές το δευτερόλεπτο. Τα χρυσά κόκκινα στίγματα στη φωτογραφία είναι σύννεφα αερίου.
Το άρθρο αυτό ήταν δημοσιευμένο στο www.alfavita.gr
Telegraph.co.uk

5 σχόλια:

  1. Καταπληκτική φωτογραφία! Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες.
    Σου εύχομαι Καλό Πάσχα.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, πω, εικόνα!!!
    Τι να σας κάνω; Είμαι εκτός έδρας...
    Καλή Ανάσταση σε όλους σας! Παιδιά και καθηγητές!
    Καλά να περάσετε, όλοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία καταπληκτική!Ίσως η ονομασία "το χέρι του Θεού" να παραπέμπει σε γλυπτό του Auguste Rodin που αναπαριστά ένα τεράστιο χέρι μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα γυμνό σώμα.Η διεύθυνση που ακολουθεί είναι από το μουσείο Rodin στο Παρίσι. Καλές γιορτές.

    http://www.musee-rodin.fr/accueil.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία καταπληκτική!Ίσως η ονομασία "το χέρι του Θεού" να παραπέμπει σε γλυπτό του Auguste Rodin με το ίδιο όνομα, που αναπαριστά ένα τεράστιο χέρι μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα γυμνό σώμα.Η διεύθυνση που ακολουθεί είναι από το μουσείο Rodin στο Παρίσι. Καλές γιορτές.

    http://www.musee-rodin.fr/accueil.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας παιδιά! Χριστός Ανέστη!!!
    Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι πραγματικά μια πανέμορφη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή