Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Δημιουργικά σχολεία.

«ΜΙΚΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ»
Έκθεση παραδοσιακών κτισμάτων σε μικροκατασκευή από ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Καλλιθέας Ελασσόνας.


Η Πολιτιστική-Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Καλλιθέας Ελασσόνας, δουλεύοντας με μεράκι και ομαδικό πνεύμα δομικά υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο και το χώμα, παρουσιάζει Έκθεση αντιγράφων παραδοσιακών κτισμάτων από την περιοχή της Ελασσόνας σε μικροκατασκευή, συνοδευόμενη από φωτογραφίες των αυθεντικών κτισμάτων και των φυσικών καλλονών της περιοχής Ολύμπου.

Οι μαθητές της Πολιτιστικής - Περιβαλλοντικής Ομάδας εμπνέονται από μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο και επιδιώκουν τον προβληματισμό για τη σημερινή σχέση φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και την ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Έκθεση, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο από 16 έως 30 Μαρτίου 2010.
Τα έργα αυτά έχουν εκτεθεί στην πόλη της Ελασσόνας και σε εκδηλώσεις στην περιοχή Ελασσόνας, στη Θεσ/νίκη με το «Δίκτυο Περραιβία», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και αλλού, αποσπώντας ευμενείς κριτικές από το κοινό, από ειδικούς καθώς και από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 18.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του αρχιτέκτονα Νίκου Σαμαρά, καθηγητή Εφαρμογών του τμήματος ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, με θέμα: «Η διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και η συμβολή της στο σημερινό τρόπο ζωής».

Υπεύθυνος Προγράμματος - επιμέλεια Έκθεσης: κ. Γεωργιάδης Κων/νος (διευθυντής Γυμνασίου Καλλιθέας).
Τα κείμενα της εκδήλωσης επιμελήθηκαν:
Καλαϊτζίδου Σοφία Φιλόλογος
Σακελλαρίου Γλυκερία καθηγήτρια Πληροφορικής
Τάκα Χαρούλα Θεολόγος

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά: 10.00π.μ. - 20.00μ.μ.
Κυριακή : 10.00π.μ. -14.00μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο
Τηλ. Επικοινωνίας για τον εκθεσιακό χώρο: 210 34 52 150
Τηλ. Σχολείου: 24930 61353 . email: mail@gym-kallith.lar.sch.gr

Ο Κώστας Γεωργιάδης είναι φίλος και συνάδελφος από παλιά: πολλά χρόνια συνυπήρξαμε στο Λύκειο Παλαιάς Κοκκινιάς και στο 10 Λύκειο που υπήρξε η συνέχειά του. Πάντοτε ήταν δραστήριος με δημιουργικές ιδέες και δεν μας εξέπληξε η πρόσκληση που πήραμε για την έκθεση μικροτεχνημάτων που επιμελήθηκε. Εξάλλου σε μας τους παλιούς συναδέλφους του ήταν γνωστή η επιδεξιότητά του στις κατασκευές και η καλλιτεχνική του φύση.

Μπράβο στον Κώστα και στους μαθητές του σχολείου του!

3 σχόλια:

  1. Της ανατάσεως, η ανάρτηση!

    Εδώ που τα λέμε, του το έγραφε η μοίρα του κ. Γεωργιάδη. Πρώτα έμπλεξε με το 10ο του Πειραιά και μετά πήγε και έγινε διευθυντής στην ...Καλλιθέα! Ε, τι περίμενε, δηλαδή, να μην κάνει εξαιρετικές εκθέσεις;
    Πέρα από τα συγχαρητήρια σε όσους εμπλέκονται, σε σας που το προβάλλετε, η επίσκεψή μας επιβάλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύση,
    μόλις επέστρεψα από την έκθεση, της οποίας μαζί με τη Λίλα παρακολουθήσαμε ..μέρος των εγκαινίων.
    Είναι εξαιρετική!!! Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχουν φτιάξει αυτά τα παιδιά με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του διευθυντή τους, του φίλου Κώστα Γεωργιάδη. Θα επανέλθω με φωτογραφίες. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο και στον κ. Γεωργιάδη (απίστευτα προσιτό και ακομπλεξάριστο toν θυμάμαι πάντα) και στην κ. Λιβανού που ενημερώνει το blog. Χαιρετίσματα από ένα αποφοιτό του 88. Λυκούργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή